Studiu clinic

Home Studiu clinic

Studiu cercetare / testare clinică realizat de Universitatea “Dunărea de Jos” Galați, Facultatea de Medicină și Centrul Medical Irina

 

Concluziile Studiului Clinic:

Un produs sigur, ușor de administrat, ușor de tolerat de pacienți, fără reacții adverse, fără contraindicații absolute, cu o eficacitate foarte bună, care poate fi administrat în toate formele bolii hemoroidale.

97% dintre pacienți au manifestat o evoluție pozitivă.

Rezumat Studiu Cercetare-Dezvoltare produs HemoTreat H

Profesorii și doctorii specialiști care au lucrat la Studiul de Cercetare arată că intervenția chirurgicală în cazul afecțiunilor hemoroidale trebuie să fie ultima soluție.

Studiul furnizează informații importante și concluzii științifice medicale privind aplicabilitatea sa.
Centrul Medical Irina: centru în care s-a desfășurat diagnosticarea pacienților, rezolvarea problemelor de tip hemoroidal a acestora, investigarea paraclinică și imagistică, cât și monitorizarea post terapeutică.

Proiectul a fost structurat pe două etape:

O primă etapă de concepere și testare a noului produs, testarea efectuându-se în laboratoarele Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați. În această fază s-a realizat caracterizarea biochimică, microbiologică și funcțională a produsului.

A doua etapă a fost realizarea studiului clinic:

• Selectarea lotului de pacienți
• Evaluarea clinică a pacienților
• Evaluarea paraclinică a pacienților, în vederea excluderii unor eventuale patologii determinate sau favorizante a bolii hemoroidale
• Aplicarea unguentului HemoTreat H
• Monitorizarea pacienților, subiectiv și obiectiv, după folosirea produsului
• Predarea rezultatelor

A fost analizat un lot de 36 de pacienți, toți proveniți din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 20 și 75 de ani. Din antecedentele hemoroidale a reieșit faptul că 27 de pacienți prezentau recidive ale bolii hemoroidale (75%), în timp ce doar 9 pacienți nu prezentau antecedente hemoroidale fiind prima manifestare a bolii (25%). Trei persoane prezentau recidive hemoroidale chiar după intervenția chirurgicală.

În urma examinării clinice inițiale s-au constatat următoarele tipuri ale bolii hemoroidale (în funcție de numărul bureleților hemoroidali): 19 pacienți prezentau un singur burelet hemoroidal (52,78%), 14 pacienți prezentau doi bureleți hemoroidali (38.88%) și doar trei persoane, toate cu vârsta peste 50 de ani, prezentau prolaps hemoroidal (8,34%).

Din punct de vedere al simptomatologiei, 26 dintre pacienți acuzau durere anală sub formă de jenă (72,22%), fiind simptomul preponderent, 22 pacienți prezentau prurit anal (61,11%), 22 pacienți prezentau sângerări anale după defecare (61,11%) și 12 pacienți prezentau anus umed (33,33%). Investigațiile paraclinice de laborator au constat din următoarele investigații: hemoleucograma, TGO, TGP, GGT, VSH, glicemie.

Pentru evidențierea patologiilor asociate pacienții au fost supuși unei examinări ecografice. Pacienții au efectuat o rectoscopie înainte de a aplica unguentul, apoi au fost examinați la 4 și 7 zile, s-a repetat rectoscopia la 7 zile, iar în final au fost reexaminați la o lună.

Un număr de 16 pacienți au prezentat asociat la hemoroizii interni de gradul 2 și 3 și hemoroizi externi (44,44%), iar un pacient a prezentat și fisură anală (2,78%).

Examinare pre-terapeutică

În momentul primei examinări, pre-terapeutică, moment în care s-a efectuat și prima rectoscopie, pacienții au prezentat următoarea încadrare stagiară a bolii hemoroidale:

• hemoroizi interni de gradul 1: 6 pacienți (16,66%)

• hemoroizi interni gradul II: 26 de pacienți (72.22%)

• hemoroizi interni gradul III: 4 pacienți (11.12%)

Examinare clinică și anamnestică la 4, 7 și 30 de zile

În baza datelor anamnestice culese la 4,7 (examinarea clinică și anamnestică) și 30 de zile (examinarea clinică și rectoscopică) s-au constatat următoarele rezultate terapeutice:

• Diminuarea durerii: la 23 de pacienți, din 26 pacienți care acuzau dureri inițiale (88,46%)

• Diminuarea pruritului: la 16 pacienți, din 22 pacienți care acuzau prurit inițial (72,22%)

• Diminuarea tumefacției: la 8 din 9 pacienți care prezentau tumefacție sub formă de inflamație acută (88,88%)

• Oprirea sângerării: la 11 pacienți din 22% pacienți care prezentau inițial rectoragii (50%)

Rezultate rectoscopie după 30 de zile

La 30 de zile, la efectuarea rectoscopiei s-au constatat clinic obiectiv următoarele rezultate:

• Hemoroizii interni gradul 1 inițial 6 pacienți – remiși complet la 4 pacienți, 2 pacienți ameliorați

• Hemoroizi interni gradul 2 inițial 26 pacienți – remiși la gradul 1 un număr de 21 pacienți, 5 pacienți ameliorați

• Hemoroizi interni gradul 3 inițial 4 pacienți – remiși la gradul 2 – 1 pacient, staționari – 3 pacienți

S-a constatat că un număr de 35 de pacienți reprezentând un procent majoritar de 97%, au avut o evoluție favorabilă, în timp ce doar un singur pacient, cu hemoroizi interni de gradul 3 asociat cu hemoroizi externi, a avut o evoluție staționară.

97% dintre pacienți au manifestat o evoluție pozitivă.

Rezolvă problemele definitiv

HemoTreat H rezolvă definitiv hemoroizii interni și externi cu ameliorarea stării pacientului din prima zi.

Unguentul acționează asupra cauzelor: vase sanguine umflate și țesuturi iritate din zona anusului.

Fisuri anale, efecte pe termen lung

Unguentul rezolvă problemele complet, iar respectarea unui regim adecvat și reducerea timpului sedentar pot însemna dispariția definitivă a hemoroizilor din viața ta.

Îngrijire fisură anală fără efecte secundare

Studiile clinice au arătat lipsa efectelor secundare sau a efectelor adverse. Unguentul acționează pozitiv asupra țesuturilor și a vaselor sanguine.

Viața revine la normal. Descarcă studiul clinic completând formularul.