Importanța fibrelor în prevenirea și tratarea hemoroizilor

Studiile au arătat că o dietă bogată în fibre, poate reduce semnificativ simptomele hemoroizilor, inclusiv durerea și hemoragia.

Fibrele trebuie adăugate treptat în dietă, astfel încât, în maxim două – trei săptămâni, poți ajunge la cantitatea de fibre optimă. Nu uita că în acest timp este importantă hidratarea, deoarece în acest fel eviți constiparea.

Dacă fibrele pe care le consumi provin din legume și fructe, nu există restricții de niciun fel. Doar că, având în vedere că stomacul tău nu e obișnuit cu ele, pentru o săptămână sau două există posibilitatea să te simți balonat.

Ține cont și de citrice. Datorită vitaminei C conținute de acestea, ajută la consolidarea țesutului conjunctiv, astfel prevenind și vindecând hemoroizii.

Iată câteva alimente cu care poți începe prevenirea hemoroizilor:

Legume bogate în fibre: anghinare, mazăre, păstârnac, ciuperci, kale, broccoli, bame, fenicul, morcovi, vinete, cartofi, sfeclă, spanac, conopidă, salată, sparanghel, varză, țelină, praz, ceapă
Fructe cu multe fibre: fructul pasiunii, avocado, zmeură, kumquats, guava, mure, coacăze roșii și albe, rodii, persimmon, pere, kiwi, smochine, banane, mere, afine, portocale, cirese, caise, căpșuni, mandarine, nectarine, papaya, clementine, grapefruit roz, mango, piersici, ananas, prune, litchi, pepene galben, struguri, pepene verde
Fierul este benefic pentru sângele și venele tale. Consumă așadar: ficat de pui, prune, caise uscate, semințe de floarea soarelui, stafide, ton

Este recomandat să folosești uleiuri la masă deoarece acestea ajută la tratarea hemoroizilor. Cel mai bun ulei este acela din măsline sau din semințe de cânepă și oțet.
La sfârșitul mesei poți inghite o capsulă de ulei de pește.

Trebui respectat orarul meselor: dacă ai fost diagnosticat cu hemoroizi de orice tip, trubuie să îți asiguri o digestie cât mai normală, iar pentru a face acest lucru, trebuie să mănânci odată la șase ore și cu aproximativ patru ore înainte de culcare. De asemenea nu uita să iei o gustare la jumătatea timpului dintre mese, gustare care să fie constituită dintr-un fruct sau un baton de cereale integrale.