Am avut placerea de a participa la Conferinta “Traieste Sanatos” – un eveniment marca Replica Vedetelor. Gazda evenimentului, Simona Dragomir alaturi de invitatii ei speciali au reusit sa reuneasca peste o suta de femei la frumosul eveniment ce si-a propus sa ajute invitatele sa se simta mai frumoase de Martisor.
In cadrul evenimentului, HemoTreat H si-a dorit ca invitatii sa renunte la rusine cand vine vorba de sanatate. Invitata de HemoTreat H, doamna doctor Diana Avasalcei- medic specialist chirurgie generala a vorbit despre afectiunea hemoroidala si despre predispozitia acesteia pe perioada sarcinei.
Ce sunt hemoroizii?
Sunt vene dilatate în regiunea anala in care s-a acumulat sangele care nu mai circula corespunzător. 85% din populație suferă de aceasta patologie.
Pe cine “dam vina”?
Este clar ca exista o predispoziție genetica, dar la aceasta trebuie sa se alăture și o serie de factori favorizanti- constipație, stat în șezut în timp îndelungat, efort fizic intens de ridicare de greutăți, fumatul. Dacă ne gândim de exemplu la constipație, cel mai frecvent factor favorizant, nu exista o reteta-minune pentru menținerea unui tranzit intestinal normal, exista doar o serie de indicații pe care pacientul le poate transforma în propria rețetă.
Schimba regimul de viața!
1. Adopta un regim de viața care evita sedentarismul și care include exerciții fizice de la cele mai simple.
2. Consuma cel puțin 2 l de apa pe zi (3 pahare pe stomacul gol).
3. Disciplineaza-ți programul de mese – la ore fixe și fără a sari peste nici una.
4. Micul dejun este obligatoriu și ar trebui sa contina- fructe, pâine de secara, iaurt.
5. Nu va abțineți de la mersul la toaleta și obisnuiti-va organismul la ore regulate.
6. Mâncați încet și mestecați bine , ajutând astfel digestia.
7. Mâncați cel puțin 3 fructe și 3 legume proaspete pe zi.
8. Evitați consumul de alimente cu conținut scăzut de fibre.
Vizita la Proctolog
Orice simptom în regiunea anala și perianala va trimite la proctolog. Cine este acesta? Un medic de specialitate chirurgie generala și urologie. De ce este proctologul chirurg? Pentru ca el este cel care poate rezolva și alte complicații legate de hemoroizi- fistula perianala, abcesul perianal care necesita gest chirurgical.
DIAGNOSTICUL ESTE PRIMUL PAS PENTRU UN TRATAMENT EFICIENT, IAR TRATAMENTUL ESTE ADAPTAT FIECĂRUI PACIENT ÎN PARTE!
Ce tratamente exista în aceste cazuri?
Medicina moderna începe sa pună preț foarte mare pe recuperarea rapida și fără mari investiții din partea pacientului. De aceea, în afară de cazurile de urgenta chirurgicala sau de tratament chirurgical “la rece”, exista tendința tot mai evidenta de a trata pacientul cu metode blânde, ușor de accesat de către acesta.
Atentie! Ligatura hemoroizilor cu benzi elastice este un act chirurgical, chiar dacă pare simplu pentru pacient.
Unul dintre tratamentele care ajuta medicul sa vindece zona anala și ajuta și pacientul sa-și administreze cu ușurință remediul, o reprezintă unguentele topice locale.
Așa cum am mai spus medicina moderna se îndreaptă din ce în ce mai mult spre metode neinvazive, astfel ca tratamentele topice precum HEMOTREAT, devin un aliat puternic în cazul fisurilor anale, tromboflebitelor, anoproctitelor, iar metodele chirurgicale au început sa fie utilizate doar în cazuri speciale și bine precizate.
Medicul și pacientul sunt o echipa și au un scop comun – tratarea problemei, dar pacientul dorește în primul rand sa dispară simptomele. Cu HEMOTREAT dispare durerea, mâncărimea, se reduce inflamația, se micșorează hemoroizii, accelereaza cicatrizarea, reface elasticitatea țesuturilor. Formula sa complexa rezolva toate aceste probleme cu care pacientul se confrunta în patologia hemoroidala.
În concluzie, 85% din populație se lovește de aceasta patologie și, ca profesionist în acest domeniu, încurajez prezenta la medic deoarece în prezent metodele de tratament sunt avansate și minim-invazive.